Με αστείρευτη καρναβαλική διάθεση και την ακαταμάχητη παιδική τους ευαισθησία οι μικροί καρναβαλιστές

 Oι μικροί καρναβαλιστές πιάνουν θέσεις στην αφετηρία και  εκπέμπουν… σήμα χαράς καλώντας μας  όλους στο τρελό πάρτι τους στους δρόμους της Πάτρας
 για να ακουστεί το μήνυμα τους όσο γίνεται πιο μακριά. «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… Καρναβάλι θα μυρίσει» και με χαμόγελο και κέφι οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές ετοιμάζονται για την μεγάλη γιορτή και την μεγάλη δική τους παρέλαση.
Ο καιρός έχει φορέσει τα καλύτερά του, ο ήλιος έχει αποκαλύψει το πλατύ του χαμόγελο και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει η μεγάλη γιορτή.
Η ελπίδα και το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού, το Καρναβάλι των Παιδιών ανοίγει και τα φτερά του για να μεταδώσει τα μηνύματα αισιοδοξίας και δημιουργίας σε όλη την πόλη. Ένα από τα πιο αυθεντικά, δημιουργικά και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εμπλέξει την πόλη όλη στο συναρπαστικό δρόμο των μικρών καρναβαλιστών.
Η μεγάλη παρέλαση, όπου συμμετέχουν περίπου 10000 λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, είναι προ των πυλών. Πρόκειται για την τελευταία πράξη του Καρναβαλιού των Παιδιών, που σε λίγη ώρα θα ξετυλιχτεί και  όπου η φαντασία, η ευρηματικότητα, το κέφι, ο χορός, οι καλαίσθητες στολές των μικρών καρναβαλιστών διαμορφώνουν μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Πατρινού Καρναβαλιού πλημμυρίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με χαμόγελα, χρώματα και αυθεντική καρναβαλική διάθεση.
Η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών θα ξεκινήσει σήμερα (Κυριακή 15 Φεβρουαρίου) στις 11.00  από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.
Θα συμμετάσχουν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίων θα συνοδεύονται από τα άρματά τους και άλλες με κατασκευές τους και ποδήλατα.
Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν πέντε ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από το Άργος, τα Καλάβρυτα, τη Δύμη, την Κάτω Αχαϊα, το Νυδρί της Λευκάδας και τη Λαμία. Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές.
Τα άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων είναι: «Γίγαντας», «Τρενάκι», «Μπάντα», Πειρατικό Καράβι», «Πειρατής Γάτος», «Πρίγκιπας», «Κάστρο» και «Παπαγάλος» και θα απλωθούν καθόλο το σώμα της παρέλασης. Στην ουρά της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.
phgh: patrasevents.gr